Gazdaság

Orbán Viktor: a Graboplast kinőtte az európai piacot

A vállalat „újabb lépést tett a világcéggé válás felé” +VIDEÓ

A győri Graboplast kinőtte az európai piacot és újabb lépést tett a világcéggé válás felé - mondta Orbán Viktor csütörtökön Tatabányán a vállalat új, luxus minőségű műpadlókat előállító gyárának avatásán.

Objektum doboz

 miniszterelnök szólt arról, hogy a vállalat fejlesztési programját a kormány magyar költségvetési forrásokból hárommilliárd forinttal támogatta. A társaság a beruházásokkal 120 új munkahely létrehozását vállalta.

"Az iparpolitika a kormány számára nemzeti ügy, melyet nem lehet pártalapon folytatni" - mondta Orbán Viktor, majd hozzátette, hogy a következő években a magyar és az uniós forrásokkal 1200 milliárd forintos forrás nyílik meg a vállalkozások előtt.

A miniszterelnök kijelentette, ha egy ország biztonságban akarja tudni magát, jelentős nemzeti iparral kell rendelkeznie. A kormány "a nemzeti tőkét támogatja és az ország méreteiből adódóan a sikerhez az exporton keresztül vezet az út" - fogalmazott.

Veres Tibor, Wallis Zrt. elnöke köszöntőjében elmondta, az elmúlt 16 évben a társaság volt a Graboplast fő tulajdonosa. Ez idő alatt a 21 milliárd forintot ruháztak be, évente az árbevétel három és fél százalékát fordítják kutatás-fejlesztésére.

orbán_graboplast576
A cég a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű speciális padlóburkolatokat gyárt Győrben és Tatabányán, illetve parkettát és laminált padlót készít Kecskeméten, összesen több mint 600 ember foglalkoztat.