Gazdaság

„Nincs állami támogatás a paksi beruházásban”

Aszódi Attila: piaci körülmények között is megtérül a beruházás

Piaci körülmények között is megtérülne a paksi beruházás, az atomerőmű két új blokkjának építésénél nincs szükség állami támogatás igénybe vételére - hangsúlyozta Aszódi Attita, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos csütörtöki budapesti sajtóbeszélgetésén.

A kormánybiztos felidézte, az Európai Bizottság hivatalos lapjában január 12-én tették közzé a Paks II projekt esetleges állami támogatásához kapcsolódó vizsgálatról a bizottsági álláspont összefoglalóját, ezzel megkezdődött az egyhónapos konzultációs időszak.

Aszódi Attila kifejtette, négy feltétel együttes teljesülése esetén állapítható meg állami támogatás. A magyar álláspont szerint a paksi beruházás nem versenytorzító hatású, valamint a Rothschild nemzetközi bankház által készített tanulmány is alátámasztja, hogy egy piaci befektető is hajlandó lenne a projektet ugyanilyen körülmények között megvalósítani - közölte a kormánybiztos.

Aszódi Attila úgy fogalmazott, a paksi projektet mindenképpen megvalósítják, az Európai Bizottság esetleg szab bizonyos feltételeket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom