Gazdaság

Nem számolják fel a Malév utódcégét

A MALÉV GH Zrt. fizetésképes és a híresztelések ellenére növekedést is mutat

A Fővárosi Ítélőtábla elrendelte az állami Malév Ground Handling Zrt. felszámolását, miután jogerős végzésben megállapította a repülőgépek földi kiszolgálását végző Malév-utódcég fizetésképtelenségét - írta a 24.hu. Azonban úgy tűnik, szó sincs erről.

A Magyar Hírlap érdeklődésére a MALÉV GH Zrt. az alábbi sorokkal cáfolta a híroldal értesüléseit:

"A 24.hu internetes portál 2018.06.11. 15:00 cikkének mind a címével („Fizetésképtelennek nyilvánították a Malév utódcégét: indulhat a felszámolás”), mind a tartalmával azt a hamis látszatot igyekszik kelteni, mintha a MALÉV GH Zrt. fizetésképtelen lenne.

A szerződéses partnerek, versenytársak és a munkavállalók megtévesztésére és megalapozatlan befolyásolására alkalmas cikkben sugalmazottakkal ellentétben a MALÉV GH Zrt.-vel szemben nincs folyamatban felszámolási eljárás. A cég fizetőképessége rendezett, fizetési kötelezettségeinek mindenkor határidőben eleget tesz, nincsenek lejárt tartozásai és a társaság 2018-as eddigi eredménye pozitív. A napi működéséhez szükséges forrásokat kizárólag saját, piaci bevételeiből finanszírozza, állami pénzt erre nem költ.

A társaság gazdasági helyzete a tulajdonos és a menedzsment részéről az elmúlt 18 hónap kemény munkájának, valamint a számos költségcsökkentő és hatékonyságnövelő intézkedésnek köszönhetően stabilizálódott.

Megszűnt a MALÉV GH és alvállalkozója, a BUDPORT Kft. között lévő, veszteséget termelő szerződés, ami jelentős bevétel- és piacvesztést jelent a BUDPORT Kft.-nek. A BUDPORT Kft. ezért mindent elkövet annak érdekében, hogy a MALÉV GH piaci pozícióját gyengítse, bár eddig a bíróságon sem járt sikerrel.

A tulajdonosi joggyakorló MNV Zrt. hajtott végre tőkeemelést a cégben. A tőkeemelési a jövőbeni fejlesztések alapját teremti meg, annak összegét elkülönítetett számlán kezeli a társaság.

A Malév GH Zrt. nemcsak stabilan tartja a piaci pozícióját, de növekedést is mutat. Csak az idei évet tekintve 26%-kal nőtt a kiszolgált járatok száma, de az utasforgalom jelentős emelkedése mellett az utasváró kihasználtsága is közel 50%-kal magasabb.

Fentiekből jól látható, hogy ez a cikk is azon cikkek sorozatába illeszkedik, amelyeken keresztül megkísérelnek egy állami tulajdonban lévő társaságot nem piaci eszközökkel támadni, hamis képet festeni róla, ezzel megpróbálva befolyásolni piaci megítélését és pozícióját."

(Borítókép: Malév Ground Handling)

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom