Gazdaság

Meghatározó az autóipar szerepe

Hazánk továbbra is a nagy járműgyártó cégek fejlesztéseinek központja

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) jelenleg 169 befektetési projektről tárgyal, amelyek közül negyven köthető a járműiparhoz. A beruházások megvalósulásával újabb nyolcezer munkahely jöhet létre – hangzott el az Echo Tv Analízis című műsorában.

Ésik Róbert és Szíjártó Zsolt 20160322
Ésik Róbert és Szíjártó Zsolt (Fotók: Hegedüs Róbert)

„Magyarország nemcsak összeszerelő üzemként működik, sőt korábban is túlmutatott a magyar ipar és feldolgozóipar képessége ezen a definíción. Ugyanakkor egyre nagyobb szerepet kap a kutatás-fejlesztés, az innováció” – jelentette ki tegnap az Echo Tv Analízis című, tegnap esti műsorában Ésik Róbert, a HIPA elnöke. A szakember ismertette: az autóipari szektor jelentőségét alátámasztja, hogy a múlt évben a teljes magyar áruexport 21,6 százaléka származott az autóiparból, az arány pedig emelkedő tendenciát is kifejez. A magyar versenyképességet ebben a szegmensben a duális képzéssel lehet javítani – húzta alá a HIPA első számú vezetője, megjegyezvén: hazánk továbbra is a nagy járműgyártó cégek fejlesztéseinek központja.

Szemben azonban a korábbi évekkel, immár nem pusztán a kelet-közép-európai térséggel kell versenyeznünk, hanem más gazdasági régiókkal is. Jelenleg 169 befektetési projektről tárgyalnak, ebből negyven köthető a járműiparhoz, s újabb nyolcezer munkahely jöhet létre. A gazdaságpolitikai intézkedések pedig arra irányulnak, hogy a szektor szakemberigényét kielégítsék, valamint az iparág további pénzügyi ösztönzése biztosított legyen – szögezte le a HIPA elnöke.

Szíjártó Zsolt, a Nyugat-Pannon Járműipari és Mechatronikai Központ ügyvezető igazgatója azt emelte ki, hogy megfigyelhető irány az autóipari beszállítással foglalkozó kis- és közepes vállalkozások „becsatolása” a termelési értékláncba is, eközben az ország fejlett pontjain tényleges probléma a munkaerőhiány. Ám ezzel együtt a járműgyártásban dolgozók száma folyamatosan bővül Délnyugat-Magyarországon is. Duális képzés tekintetében pedig jó példaként szolgál a szombathelyi gépészmérnökképzés, valamint az Opel Szentgotthárdon.

Megjegyezte ezenfelül azt is: alapvetően az exportból származó árbevétel dominál a járműgyártó vállalatoknál, s abban a térségben is a magyar autóipar részaránya erőteljesen növekszik. Szíjártó Zsolt végezetül hozzátette: a teljesítmény fenntartásához idén még többet kell dolgozni az autóipari beruházások vonzása érdekében.