Gazdaság

Megépültek Érden a TEN-T vasútvonalak felett a Szent István utcai felüljárók

A Modern Városok Program, csaknem 100 milliárd forintot jelent Érd városának

Megépültek Érden a TEN-T (transzeurópai közlekedési hálózat) részeként is szereplő vasútvonalak felett a Szent István utcai felüljárók - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. vasárnap az MTI-vel.

Közleményük szerint az átadóünnepségen Aradszki András, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy a Modern Városok Programnak - ami csaknem 100 milliárd forintot jelent Érd városának - fontos eleme az infrastruktúra megújítása. A lakosság gyarapodása és a forgalom növekedése pedig indokolttá tette a hídak megépítését - idézték a képviselőt.

T. Mészáros András, Érd fideszes polgármestere elmondta: több mint 70 ezer ember él Érden, a vasút pedig kettévégja a várost. A most épült hídak segítenek a tehermentesítésben, a forgalom megoszlik, könnyebb lesz a közlekedés.

Somodi László, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója hozzátette: a beruházás két új híd megépítését, összesen 774 méter hosszú új útszakaszt jelent.

A NIF közleménye szerint a fejlesztés keretében a 30-as és 40-es vasútvonalak felett két 60 méter támaszközű felüljáró épült. A Kossuth Lajos utca - Rákóczi utca között és a Hivatalnok utca - Velencei út között a meglévő utakat 6 méteres burkolat szélességgel, összesen 451 méteren újították fel. Az új útszakaszokon kiépítették a közvilágítást és a csapadékvíz elvezető rendszert is, illetve új járdák épültek, és a meglévőket is felújították. A beruházásnak köszönhetően nő a közúti forgalom áteresztőképessége, csökken a környezetvédelmi terhelés a környéken. 

A fejlesztés a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházásában, nettó 1,33 milliárd forint értékben, uniós és hazai forrás bevonásával valósult meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom