Gazdaság

Majdnem tízmilliárdos banki garancia

Lízing- és kölcsönügyletek támogatása

A K & H Bank 9,6 milliárd forint (mintegy harmincmillió euró) értékű InnovFin portfóliógarancia-megállapodást kötött az Európai Beruházási Alappal (EIF), hogy elősegítse a kis- és középvállalkozások (kkv) hitelhez jutását nagy összegű innovatív beruházásaikhoz – közölte a hitelintézet tegnap az MTI-vel.

A portfóliógarancia lízing- és kölcsönügyletekre vehető igénybe. A garanciakeret 2,4 milliárd forint összeghatárig, 1-10 éves futamidőre szóló finanszírozáshoz nyújt ötvenszázalékos garanciát, hogy ezáltal lehetőséget biztosítson a kis- és középvállalkozások, valamint a nagyobb – legfeljebb 499 embert foglalkoztató – cégek kedvezőbb feltételek melletti hitelhez jutásához és ezzel a kutatás-fejlesztési beruházásaik megvalósításához.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom