Gazdaság

Libaragu levessel nyertek

Vándorserleg járt a kunsági kukták palacsintájáért

Az idén először meghirdetett főiskolai hallgatók kategóriagyőzelme mellett a verseny fődíját, az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget is a Budapesti Gazdasági Főiskola kunsági kuktacsapata nyerte a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyen.

asztaldisz
Ezúttal a tájegységekre jellemző ételsorokkal lehetett nevezni (Fotó: MH)

Libaragu levest, aszalt paradicsommal és rókagombával töltött mangalica szűzpecsenyét, borjúbordát tanya módra köleskrokettel, zöldségchipsszel, baconos zöldbabbal, kakukkfüves snidlingmártással és kecskeméti lángoló palacsintát tartalmazott a díjazott menü. Az „Első Magyar Fehérasztal Lovagrend” vándorserleget Benke László olimpiai bajnok mesterszakács adta át. Az idén 13. alkalommal rendezte meg a Gödöllő környéki Regionális Turisztikai Egyesület és a Budapesti Gazdasági Főiskola (BGF) Kereskedelmi, Vendéglátó-ipari- és Idegenforgalmi Kara (KVIK) a Dr. Ketter László Hagyományőrző Gasztronómiai Versenyt. A szakmai megméretésre az egyes tájegységekre jellemző ételsorokkal nevezhettek három–öt fős csapatok. Idén először azonban a hagyományőrzők és a szakemberek mellett a BGF KVIK vendéglátó és szálloda szakirányos hallgatói is külön kategóriában indulhattak.

A versenyen a nyírbátori Magyar Népi Ízőrző Lovagrend Egyesület ért el első helyezést, míg a Hagyományőrzők között a Nyugállományú Honvédők Nagytarcsai Egyesülete bizonyult a legjobbnak. A közönségdíjas az isaszegi Dózsa György Művelődési Otthon csapata lett.