Gazdaság

Korszerű technológia kell a jó minőséghez

Húscsarnokot avatott a földművelésügyi tárca vezetője

A jó minőségű élelmiszerek előállításának egyik feltétele a korszerű technológia alkalmazása - hangsúlyozta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter Tóalmáson a Húscsarnok Kft. új csomagolóüzemének avatásán pénteken.

Fazekas-Húscsarnok
MTI Fotó: Bugány János

A tárcavezető az élelmiszeripar feladatának nevezte az adalékanyagoktól, kétes eredetű fűszerektől mentes hazai élelmiszerek arányának növelését az EU piacain. Fazekas elismerte, hogy az ilyen termékek  eredetiségének védelmében még vannak elmaradások, és felhívta a figyelmet a hamisítások kiszűrésének fontosságára. 
Czerván György, a minisztérium  agrárgazdaságért felelős államtitkára felidézte, hogy a következő években a kis és közepes élelmiszer feldolgozó vállalkozások fejlesztésére az EU 2020-ig hozzávetőleg 300 milliárd forintos pályázati forrást nyit meg. Az összeg növekedhet a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) elkülönített keret egy részének átcsoportosításával.
Kurunczi János, a Húscsarnok Kft. tulajdonosa, igazgatója elmondta, hogy az új csomagolóüzemet 300 millió forintból építették meg. A 20 éve alapított üzem hetente 25 tonna terméket (szarvaskolbászokat, füstölt, pácolt készítményeket) állít elő, és 60 embernek ad munkát. 
 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom