Gazdaság

Kis alkuk az ingatlanpiacon

A legdrágább lakások továbbra is a budapesti belvárosban találhatók

Idén az Otthon Centrum által értékesített ingatlanok 0,75 százaléka kelt el százmillió forintnál drágábban – derült ki felmérésükből.

Az egyik legdrágább egy fővárosi ingatlan volt, a sétálóövezeti, használt lakást négyzetméterenként 1,5 millió forintért vették meg. A legdrágább vidéki lakás Siófokon volt: új tulajdonosa ötvenmillió forintot fizetett érte. A családi házak közül az idei rekorder egy adyligeti villa volt: a több mint négyszáz négyzetméteres ház 270 millió forintért kelt el, vidéken egy pécsi családi házért 139 millió forintot fizettek ki. A legkevesebbet – 6,6 millió forintot – egy Csepel-gyártelepen lévő, 19 négyzetméteres, téglaépítésű társasházi lakásért fizetett új tulajdonosa. Vidéken a legkedvezőbb áron, 1,25 millióért egy ózdi, egyszobás, farkaslyuki lakás kelt el. A fővárosban a legolcsóbb családi ház Rákoshegyen kelt el 8,5 millió forintért, Ózd külterületén viszont egy másfél szobás házat mindössze egymillió forintért vásároltak meg.

A fővárosban átlagosan három százalékot lehet alkudni a használt lakások árából. A legtöbbet, akár öt százalékot az V. kerületben engedtek az árból, a legkevésbé alkuképes lakások pedig a IV. kerületben vannak, azokból mindössze 0,7 százalékot lehet lefaragni – jelezte lapunknak az Ingatlan.com. Az ország többi nagyvárosában majdnem négy százalékkal, durván hatszázezer forinttal lehet lejjebb szorítani az árakat. Egerben és Zalaegerszegen az eladók nem nagyon engednek az árból, Salgótarjánban azonban hat százalékkal alacsonyabb árat is el lehet érni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom