Gazdaság

Ki kell használni a sztrádák előnyeit

A kormányzati közlekedésfejlesztés középpontjába a meglévő közúti és vasúti infrastruktúra főbb elemeinek felújítása, a busz- és vasúti személyszállító járműállomány megújítása mellett elsősorban a költséghatékony intézkedések kerültek – jelentette ki lapunknak Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára.

A szakember hangsúlyozta: a hazai közlekedésfejlesztések támogatásában az uniós források a 2014–2020-as időszakban is meghatározó szerepet töltenek be. Becsey kiemelte azt is: az autópályák országhatárokig történő meghosszabbítása és a főbb vasútvonalak fejlesztése jól illeszkedik az uniós koncepciókba, mivel ezek a transzeurópai közlekedési hálózat részei.

Részletek a csütörtöki Magyar Hírlapban

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom