Gazdaság

Kezdetét vette a téli élelmiszer-ellenőrzés

Nagy hangsúlyt kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények

Kezdetét vette az egész országra kiterjedő téli szezonális élelmiszer-ellenőrzés, amely egészen december 31-ig tart, az ellenőrzéseket a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberi végzik - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) hétfőn.

A szezonális élelmiszer-ellenőrzést Zsigó Róbert, a tárca élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkára rendelte el. A Nébih szakemberei fokozottan figyelik az előállítástól a forgalmazásig a friss hús, hal és haltermékeket a pácolt, füstölt nyers vagy főtt húskészítményeket, valamint az újévi ünnep egyik legkeresettebb termékét, a virslit. Továbbá nagy figyelmet fordítanak még az édesipari termékekre, a szezonális zöldségekre és gyümölcsökre, a borászati termékek közül a borra és a pezsgőre, valamint az élő állatok szállítására is. Az ellenőrzéskor nagy hangsúlyt kapnak a piacok, vásárok, karácsonyi rendezvények. A hatóságok célja, hogy a vásárlók megfelelő minőségű, biztonsággal fogyasztható élelmiszerhez juthassanak karácsonykor is - olvasható a közleményben.