Gazdaság

Jó befektetés az új építésű ingatlan

A szeptemberi évkezdet előtt az egyszobás garzonok is nagyon népszerűek

Továbbra is erős a kereslet a kis méretű lakásokra Budapesten, az ingatlan annál többet ér, minél jobbak a tömegközlekedési adottságai. Nemcsak a tégla és az új építésű, de a panel és a garzon is kelendő.

Jó befektetés az egy-, két- és háromszobás lakások megvásárlása Budán – áll a Balla Ingatlaniroda összeállításában. Az iroda szerint ezek a típusú lakások saját célra jó vételt jelentenek. Pesten a kisebb ingatlanok népszerűek, másfél vagy kétszobás lakásokat keresnek a befektetők, és előnyt élveznek azok az ingatlanok, amelyek szobái külön nyílnak. Az ingatlanba beruházók körében egyaránt népszerűek az új építésű és újszerű, illetve a tégla- és panellakások is. Az elmúlt néhány hónapban nagyon keresettek lettek a garzonok is a vevők körében: a belső kerületekben a befektetők kifejezetten az egyszobás garzonokat, lakásokat keresik.

A beruházók a megfelelő ingatlan kiválasztásakor leginkább a közlekedési szempontokat vizsgálják - hívja fel a figyelmet a Hvg.hu az iroda szakértői anyagára hivatkozva. Területileg ezért elsősorban a belső részeket, a kiemelt csomópontokat, frekventált területeket célozzák a befektetők. Ez Dél-Budán például az Allee bevásárlóközpontot vagy a Móricz Zsigmond körtér környékét, illetve Lágymányost jelenti, de kedvelt Kelenföld, Gazdagrét, Őrmező és Sasad is. A piacon meghatározók azok a befektetők, akik a belső, felkapott lokációkban keresnek ingatlant. Ez a belváros esetében alapvetően a VII. kerületi „bulinegyedet” és környékét jelenti, miközben az V. kerületben, annak minden részén is folyamatosan erős a kereslet. Népszerű még az egyetemek környéke, a diákok mindig szívesebben bérelnek az oktatás helyszínéhez minél közelebb eső lakást. Az új építésű lakás is jó befektetés, akár kiadásban gondolkodik valaki, akár későbbi eladásban.