Gazdaság

Húsfeldolgozót támogat a kormányzat

Hozzájárul a kormány 3,56 milliárd forintos támogatással a baromfitenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítő, a vállalat exportkapacitását növelő 8,9 milliárd forintos beruházáshoz.

A fejlesztéssel ötszáz új munkahely jön létre Kisvárdán – jelentette be tegnap Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A kisvárdai cégcsoport új beruházásának bejelentésekor a tárcavezető kiemelte: a külkereskedelem növekedési dinamikájának fenntartásához egyre több olyan magyar vállalatra van szükség, amelyek exportpiacra tudnak lépni. Rendkívül erős a verseny a nemzetközi piacokon – idézte Szijjártó Pétert a távirati iroda. A változások főként azokat az országokat állítják nagy kihívás elé, amelyek gazdasága nyitott, mint Magyarországé, ahol az exportteljesítmény és a beruházások alapvetően határozzák meg a nemzetgazdaság teljesítményét.

Bárány László, a Master Good ügyvezetője és tulajdonosa elmondta: jelenleg itthon minden harmadik csirkét a cégcsoport keltet, neveltet és dolgoz fel. A beruházás eredményeképpen ez az arány két év múlva megközelíti az ötven százalékot, a csaknem százharmincmillió csirkéből hatvanmilliót dolgoz majd fel a vállalkozás.