Gazdaság

Hazai startup cégek Tel-Avivban

Izraelben mutatkozhatnak be a leginnovatívabb budapesti vállalkozásaink

Magyarországi startup vállalkozások mutatkozhatnak be ezen a héten Tel-Avivban a Digital Life Design (DLD) elnevezésű nemzetközi szakkiállításon, a szakmai szervezetek támogatásának köszönhetően. A vállalkozásoknak itt lehetőségük lesz találkozni tőkeerős befektetőkkel.

start
A globális megjelenés előnyt jelent egy fiatal cég sikeressé tételében (Fotó: MH)

A kezdő és piacokat, valamint tőkét is kereső magyarországi vállalkozások annak tulajdoníthatóan jutottak ki Izraelbe, hogy a negyedik BE SMART Startup versenyen kiemelkedő helyezést értek el, és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány, Magyarország tel-avivi nagykövetsége és a Magyar Nemzeti Kereskedőház támogatta a kijutásukat, megjelenési lehetőségeiket.

Az ezen a héten zajló nagyszabású rendezvénysorozaton a hazai innovatív vállalkozások képviselői találkozhatnak a kockázati tőkével rendelkező befektetőkkel, rajtuk kívül kapcsolatokat építhetnek más izraeli üzletfelekkel is, miután hazánk nagykövetsége, valamint a szervezők előkészítették a startup vállalkozások prezentációs lehetőségét.

Túl azon, hogy a Digital Life Design innovációs fesztiválon külön stand segíti a magyarországi cégek fellépését, a szakmai összejövetelen egy, a visegrádi országoknak különleges bemutatkozási lehetőséget biztosító V4 Innovációs Konferenciát is szerveztek mára. Szalai Piroska, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, hogy a visegrádi országok által összesen megjelenített hatvanmilliós lélekszámú terület piaci jelentőségében hatalmas potenciál rejlik. A BVK kuratóriumi elnöke hozzátette: a hazánkat megjelenítő Shinrai, Sybrillo és Picturesqe vállalkozásoknak az üzleti prezentációk mellett lehetőségük lesz találkozni a diplomáciai élet képviselőivel is. A szakember hozzátette, hogy a többedik alkalommal meghirdetett startuppályázat kapcsán a főváros legfelkészültebb vállalkozásai vannak kint Izraelben, s miután kiváló, magas színvonalú konstruk­ciókkal bírnak, a globális piacon való megjelenés az, amely komoly előnyt jelenthet a remek projektek sikeres üzletté változtatásában. A múlt héten egyébként Szentpéterváron mutatkozhattak be más cégek.

A Tel-Avivban megjelent cégek képviselői lapunknak azt mondták, hogy főként üzleti kapcsolatrendszerük építését, esetleg tőkebefektetőket, valamint új információkat remélnek a DLD fesztiválon való szerepléstől.