Gazdaság

Háromszázmillióból fejlesztik Záhony városközpontját

A Leader program keretében 30 millió forintos támogatásból egy közösségi ház is épül

Háda Imre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei város polgármestere tájékoztatása alapján Záhony városközpontjának funkcióbővítő rehabilitációs fejlesztése mintegy 300 millió forintos pályázati támogatásból szeptemberig befejeződik.

Háda Imre Záhony
Háda Imre, Záhony polgármestere

Háda Imre Záhony Fidesz-KDNP-s polgármestere elmondta, hogy a település önkormányzata 100 százalékos támogatást nyert el a költségekre, így saját forrást nem kell adnia a beruházáshoz. Az önkormányzati vezető tájékoztatása szerint a város szülöttének, Béres József Széchenyi-díjas kutatónak a tiszteletére kialakítanak egy emlékparkot, amelyben a Béres-csepp feltalálójának egész alakos szobrát is felállítják. A díszkert rendezvénypark is lesz, szabadtéri színpad épül, továbbá egy játszótér. Egy másik közparkot, utakat és járdákat is felújítanak, illetve a városközpontban lévő általános iskolában sportlétesítményt alakítanak ki rekortán futópályákkal.

A polgármester szólt arról is, hogy a Leader program keretében 30 millió forintos pályázati támogatásból épül egy közösségi ház. Az idén elkészülő létesítmény Záhonyban a civil szervezetek központja lesz.