Gazdaság

Hamarosan kiderül, kik lesznek idén az energia utazó követei

Lezárult a MEHK pályázata

Idén is nagy sikerrel zárult a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) egyetemistáknak és főiskolásoknak meghirdetett pályázata.

a MEKH Energiakövetek címmel indított pályázatának célja, hogy élvezetesebbé tegye az energiatudatossággal, energiafelhasználással kapcsolatos ismeretek átadását a diákok számára.

A napokban a szaktekintélyekből álló zsűri értékeli a beérkezett munkákat és választja ki azt a három Energiakövetet, akik az ország tanulóinak szupertanárai lehetnek. Az értékelés legfőbb szempontja, hogy a diákok által benyújtott tematikus óratervek tükrözzék a pályázat célját: újszerűen és élvezetesen mesélni a fiataloknak az energiáról és az energiatudatosságról.

A szakmai tartalmat Grabner Péter, a MEKH energetikáért felelős elnökhelyettese, az oktatásszakmai színvonalat pedig Czippán Katalin, környezeti nevelési és kommunikációs szakember értékeli.

„Az energiatakarékosság, energiahatékonyság, illetve a megújuló erőforrások használata ma már közbeszéd tárgya. A gyorsan fejlődő technológiák alkalmazása a megszokottól eltérő gondolkodást, kreativitást igényel, melyre érdemes már gyermek- és ifjúkortól készülni. Azért szeretem különösen ezt a programot, mert az Energiakövetek lehetőséget kapnak kreativitásuk fejlesztésére, személyiségükkel pedig hiteles, korban is közel álló példát mutatnak a tanulóknak” – mondta a pályázatról Czippán Katalin.

Harmadik zsűritagként a társadalmi felelősségvállalási program mellé álló Zsíros László Róbert, a Szertár Projekt alapítója már több évtizede foglalkozik tudományos ismeretterjesztéssel. „Az energiát ki lehet fejezni Joule-ban és lelkes elhivatottságban. Az energia lehet állandó, de van, hogy túláradó. Fogyasztjuk és – bár megmarad – akár megújuló forrásból is jöhet. Az energiának van fizikai és – gyakran tudományos szempontból szinte értelmezhetetlen – hétköznapi megközelítése. Az viszont biztos, hogy mindenki életében megkerülhetetlen szerepet játszik” - mondta Zsíros László Róbert.

A pályázat részletei és további hírek a www.energiakovetek.hu honlapon található meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom