Gazdaság

Gyorsítanák az atomerőmű kivitelezését

Miután minden uniós jóváhagyást megkapott a paksi atomerőmű bővítési projektje, új sebességi fokozatba kapcsol a két új paksi blokk megvalósítása – hangsúlyozta Aszódi Attila, a paksi atomerőmű teljesítményének fenntartásáért felelős kormánybiztos a Napi.hu és a Noguchi Porter Novelli energetikai konferenciáján.

Az Európai Bizottság által a projekt állami támogatása ügyében folytatott vizsgálatra, illetve a hét elején bejelentett, a beruházást engedélyező döntésre utalva elmondta: a projekt a bizottság megállapítása szerint az építést követően nyereségesen működtethető, a testület csak azt mondta, hogy egy magánpiaci befektető annál, amit a jelenlegi árampiaci előrejelzések szerint becsülni lehet, valamennyivel nagyobb pozitív hozamot várna el. A két elvárás közötti különbség nem nagy, egy százalék körüli.

Idetartozik, hogy Victor Ponta román miniszterelnök a hét elején gratulált Orbán Viktor kormányfőnek, amiért az Európai Bizottság jóváhagyta a paksi atomerőmű bővítésének állami támogatását.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom