Gazdaság

Görögország megkaphatja az újabb hitelrészletet

Az euróövezeti pénzügyminiszterek jóváhagyták a 2,8 milliárd euró átutalását

Az euróövezeti pénzügyminiszterek jóváhagyták egy 2,8 milliárd eurós hitelrészlet folyósítását Görögország számára.

"A döntés jelzi, hogy a görög nép biztosan halad előre az ország megreformálása terén" - mondta Klaus Regling, a hitelt koordináló Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) ügyvezető igazgatója. Hozzátette: ha Görögország tovább halad a reformok útján, jövőre felgyorsul a gazdasági növekedés és az ország kiléphet a kötvénypiacra.

A nemzetközi hitelezők 2015-ben a 2010 óta immár harmadik mentőprogram keretében 86 milliárd hitelt hagytak jóvá a csőd fenyegette Görögország számára. A hitel folyósítását azonban kemény feltételekhez kötötték, és az egyes hitelrészletek felszabadítása előtt rigorózusan megvizsgálják, hogy Athén eleget tett-e vállalt kötelezettségeinek, így megfelelő ütemben halad-e a privatizáció, a szociális kiadások lefaragása, a nyugdíjreform és az adóbevételek növelése.

A legutóbbi részlettel együtt Görögország eddig 31,7 milliárd eurót hívott le a hitelkeretből.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom