Gazdaság

Geotermikus erőmű Mosonban

Alternatív energia

Hárommilliárd forintból építenek geotermális erőművet Mosonmagyaróváron, amelyet a kormány 2,1 milliárd forinttal támogat – mondta Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter tegnap.

Jelezte, hogy a geotermikus hőenergia használatának bővítése több szempontból is fontos Magyarország számára: emeli az energiaellátás biztonságát, csökkenti az importfüggőséget, hozzájárul az energiaárak mérsékléséhez és javítja az ország helyzetét környezetterhelés szempontjából. A beruházás összhangban van az Irinyi Tervvel, a nemzeti energia stratégiával és a megújuló energiahasznosítási programmal. A geotermális erőművel, azzal, hogy az a helyi távfűtési rendszerbe csatlakozik, több mint tízezer lakás, kétszáznál is több cég és közintézmény fűtése lesz környezetbarát a városban.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom