Gazdaság

Folytatódó élelmiszer-ellenőrzés

Szezonális vizsgálat

A téli szezonális ellenőrzések időszakában, december 1. és 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei főként a nyers húsokat, virsliket és más húskészítményeket, alkoholos italokat, édességeket, például az üreges csokoládékat és a szaloncukrokat ellenőrzik – mondta Pleva György, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal élelmiszer- és takarmánybiztonsági igazgatója tegnap az M1 aktuális csatornán.

Az igazgató hozzátette: az előállítók és a kereskedők is felkészülnek a szezonális ellenőrzésekre, így a Nébih tapasztalatai szerint a szabálytalanságok aránya lassan javuló tendenciát mutat, és a jogszabályok ismerete is folyamatosan nő a vállalkozók körében – írta a Magyar Távirati Iroda. Pleva György azt tanácsolta a fogyasztóknak, hogy húst csak azokban a boltokban vásároljanak, amelyek takarítottak, rendezettek, az áru jó állapotban van, és az igazgató szerint azt is érdemes megnézni, hogy a kiszolgáló személyzet ruhája tiszta-e.