Gazdaság

Fókuszban a felzárkózás és a fejlesztés

Ülésező Nemzeti Versenyképességi Tanács

A fenntartható felzárkózás, valamint a gazdaságfejlesztés stratégiája lesz a téma a Nemzeti Versenyképességi Tanács mai ülésén – tájékoztatta tegnap Varga Mihály az MTI-t.

A testület a jegybank által összeállított, 180 lépés a magyar gazdaság fenntartható felzárkózásáért – Új Magyar Fejlesztési Terv című munkaanyaga mellett áttekinti az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságfejlesztési stratégiáját is. Emlékeztetett: a versenyképességi tanács legutóbbi ülésen már megvitatta a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara gazdaságstratégiai javaslatait, amelyet a kormányfő felkérésére készítettek el, mintegy 1600 vállalkozás megkérdezésével. A testület akkor áttekintette az idegennyelvtudás hazai helyzetét és javításának lehetőségeit.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom