Gazdaság

Fenntartaná a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást

A kabinet megtette a szükséges lépéseket

Változatlan formában kívánja megtartani a kormány a társasági adón keresztüli sporttámogatást, ezért az erre vonatkozó uniós engedély meghosszabbítását kérték - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium.

Az NGM tájékoztatása szerint a kormány megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy Brüsszel engedélyezze a támogatási rendszer változtatás nélküli meghosszabbítását. A cégek így a társasági adórendszeren keresztül továbbra is támogathatnák a sportot, mint az egészségmegőrzés és betegségmegelőzés egyik leghatékonyabb eszközét.
A minisztérium utalt arra, hogy az Európai Bizottság 6 évre engedélyezte a piaci szereplők társadalmi felelősségvállalásának rendszerét, a jóváhagyás 2017. június 30-án jár le. Hozzátették, hogy a 2011 óta működő rendszer támogatást biztosít a látvány-csapatsportok klubjainak, egyesületeinek és szövegségeinek, a cégek pedig ezáltal csökkenthetik a társasági adójukat. 
2015-ben több mint 13 ezer cég 107 milliárd forint sporttámogatást adott a társasági adón keresztül - áll a közleményben.