Gazdaság

Felkeltették Szecsuán figyelmét a hazai agrártermékeink

Harminckét magyar cég mutatkozik be a kínai tartományban egy nemzetközi vásáron

Kiemelten érdeklődik a magyar mezőgazdasági termékek és agrártechnológiák iránt Szecsuán, Kína harmadik legnépesebb tartománya - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint a tartomány fővárosában, Csengtuban rendezik meg november 2. és 6. között a 16. Nyugat-kínai nemzetközi vásárt, ahol 32 magyar cég mutatkozik be, az esemény kísérőrendezvényén a 11. Európai Unió-Kína üzleti és technológiai együttműködési fórumon idén Magyarország a díszvendég.

A közlemény idézi Gulyás Andreát, a tárca közigazgatási államtitkárát, aki a magyar pavilon megnyitóján kifejtette: a mezőgazdasági és környezetvédelmi területen működő magyar vállalatok és kutatóintézetek olyan innovatív technológiákat alkalmaznak, amelyek kínai partnereik számára is gyümölcsözőek.

Az államtitkár a magyar delegáció vezetőjeként tárgyalt a tartomány kormányzóhelyettesésével, illetve Szecsuán fővárosának párttitkárával, akik leginkább a magyar élelmiszeripari termékek és technológiák iránt érdeklődtek. A tárca államtitkára a kétoldalú egyeztetésen egyebek mellett a magyar egészséges és biztonságos élelmiszerekről adott tájékoztatást - ismertették.