Gazdaság

Enyhült a recesszió Görögországban

A gazdasági visszaesés üteme tavaly óta folyamatosan csökken

A második negyedévben éves szinten 0,2 százalékkal csökkent Görögország hazai összterméke (GDP), 2008 vége óta a legalacsonyabb ütemben - közölte szerdán a görög pénzügyminisztérium.

Az elemzők nagyobb, 0,4 százalékos csökkenésre számítottak.

A görög viszonylatban kedvező adat megerősíti azokat a várakozásokat, hogy a görög gazdaság hat évi folyamatos hanyatlás után maga mögött hagyja a recessziót. Az athéni kormány és Görögország nemzetközi hitelezői azt prognosztizálják, hogy a GDP az idén már 0,6 százalékkal bővül.

A gazdasági visszaesés üteme tavaly óta folyamatosan csökken. A múlt év első negyedében még 6 százalékkal zsugorodott a GDP, az utolsó negyedben már csak 2,3 százalékkal, 2013 egészében pedig 3,9 százalékkal.

lead görögország

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom