Gazdaság

Előzetesben orgoványi takarékszövetkezet egykori ügyvezetője

Hűtlen kezelés a vád

Harminc napra előzetes letartóztatásba helyezte a Kecskeméti Járásbíróság G. Imrét, a felszámolás alatt álló Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet egykori ügyvezetőjét és két másik gyanúsítottat szerdán. Sajtóinformációk szerint az egykori vezetőt hétfőn vették őrizetbe.

 Ügyvédje a tárgyalás után elmondta: a hatóság a szintén felszámolás alatt álló Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet és az orgoványi takarékszövetkezet közötti ügylet miatt gyanúsítja G. Imrét hűtlen kezeléssel.
Szerdán előzetes letartóztatásba helyezték K. Szilárd Miklóst, Magyarország moszkvai nagykövetségének korábbi mezőgazdasági attaséját, valamint Sz. Gyula nyíregyházi vállalkozót, a Magyar Hivatásos Labdarúgó Liga egykori alelnökét is.
Sz. Gyula ügyvédje a tárgyalás után azt mondta, hogy védencét vesztegetés és hűtlen kezelés bűntettének gyanúja miatt harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték. Papp Gábor, K. Szilárd Miklós védője ugyancsak arról számolt be, hogy védencét harminc napra előzetes letartóztatásba helyezték ugyanilyen vádakkal. Az ügyvéd hangsúlyozta, hogy védence nem követett el bűncselekményt.
Mindhárom letartóztatott védője fellebbezett a kényszerintézkedés ellen.
Az Orgovány és Vidéke Takarékszövetkezet tevékenységének 2014. júliusi felfüggesztése után a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) ismeretlen tettes ellen nyomozást indított.
Németh Lászlóné, a Miniszterelnökségnek a takarékszövetkezetek integrációjáért is felelős államtitkára július 8-án azt közölte, hogy ismereteik alapján olyan súlyos szabálytalanságok történtek az orgoványi takarékszövetkezetnél, amelyek a személyes felelősségre vonás szükségességét is felvethetik.