Gazdaság

Egyre több uniós támogatás érkezik Fejér megyébe

A várostól távoli beruházások is előnyösek

Fejér megyében 33,5 milliárd forintos támogatásról döntöttek. Székesfehérváron kiemelkedő a foglalkoztatás.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programban (GINOP) Fejér megyében 431 projekt 33,5 milliárd forintos támogatásáról döntöttek – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Székesfehérváron.

Rákossy Balázs a GINOP monitoringbizottság ülése után elmondta: a megyében az eddig benyújtott támogatási kérelmek száma 1236, a támogatási igény 118,2 milliárd forint. Hozzátette: 23,3 milliárd forintot már kifizettek a nyertes pályázóknak – írta a távirati iroda.

Az államtitkár elmondta, Székesfehérváron és Fejér megyében megvalósul a megyei és városi források egybeépítése, ezek jól kiegészítik egymást. Példaként említette, hogy a Velencei-tó térségében több olyan fejlesztés is zajlik, amely a várostól távol, mégis városi pénzeket felhasználva, a megye fejlődését szolgálja.

Rámutatott, hogy Székesfehérváron a foglalkoztatási helyzet kiemelkedő, ezért egy ideje munkaerőhiány lépett fel.

Ennek a problémának a kezelésére a GINOP mellett a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) is lehetőséget biztosít a jövőben.

Székesfehérvár fideszes polgármestere, Cser-Palkovics András a városfejlesztés lehetőségeiről adott tájékoztatást. Elmondta, hogy a TOP-ban 18,5 milliárd forint áll a város rendelkezésére, a Modern Városok Programban pedig ötven-hatvanmilliárd forint, míg saját költségvetésből 7,5 milliárd forintot költenek fejlesztésekre.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom