Gazdaság

Egy irányba tart a digitális forradalom

Okosórák, gigantikus tévék és önjáró autók voltak az idei CES sztárjai

Rengeteg újdonságot és a jövőnket meghatározó digitális trendet mutattak be Las Vegasban, az elektronikai ipar legnagyobb éves seregszemléjén, a CES-en (Consumer Electronics Show). Kijelenthető, hogy a különböző termékkategóriákban és iparágakban zajló digitális forradalom egyre inkább egy irányba, az internetalapú technológiára épülve a tartalom és a termékek konvergenciájának irányába tart. Okosórák, önjáró autók, óriáskijelzős tévék, viselhető eszközök és az egymással is kommunikáló eszközök voltak a slágertermékek, de az innovatív és különleges termékeknek se szeri, se száma nem volt.

A kiállításon idén több rekord is megdőlt. A 3600 kiállító, közel 205 ezer m2-en 20 ezer új terméket, köztük számos, a mindennapi életvitelt jelentősen átformáló technológiai fejlesztését láthatta a 170 ezer látogató.

„Az idei CES messze felülmúlta előzetes várakozásainkat. A show óriási inspirációt jelentett, és azt az érzést erősítette a résztvevőkben, hogy az innováció számos globális kérdésre megoldást fog találni a környezetvédelemtől, a mezőgazdaságon át a közlekedésig, egészségügyig és biztonságig” - mondta Gary Shapiro, a CES-t szervező CEA elnök-vezérigazgatója.

„A CES a tartalom, a szolgáltatások és termékek közötti konvergencia motorja, amelyek kombinációja olyan lenyűgöző új technológiákat hoz létre, amik nagyban javítják az életminőséget” – tette hozzá.

Csúcson az autóipari innováció: jönnek az önjáró járművek

Mercedes
A háztartási eszközök piacán is robbanásszerű változások jönnek. Az LG új futurisztikus mosógépein a felhasználók a készülékbe egyéni mosási ciklusokat tölthetnek fel, a mosás fázisait pedig okostelefonos alkalmazásával lehet követni, Wifi-n keresztül értesítés is érkezik, amikor kész a mosás. Azt már mondani sem kell, hogy az új generációs mosógépek a korábbiakhoz képest gyorsabban, és kevesebb energiafelhasználással működnek.
Spider ruha las vegas nem lead