Gazdaság

Csökkennőben a bürokrácia

A fejlesztések európai központjává válhatunk

Megtartotta harmadik, egyben tisztújító plenáris ülését a Digitális Jólét Program (DJP) által kezdeményezett 5G Koalíció (5GK) tegnap, Budapesten. Az egy éve kormányzati és piaci szereplők, szakmai és érdekképviseleti szervezetek, egyetemek és tudományos műhelyek részvételével megalakult 5GK célja, hogy hazánk a fejlesztések egyik európai központjává váljon.

Az innovációs tárca tervei szerint 2018 októberére elkészülő 5G stratégia a bürokratikus akadályok csökkentésére, a piaci és állami felhasználási igényekre és – elsősorban a zalaegerszegi járműipari tesztpálya környezetében – tesztelési lehetőségekre összpontosít majd, mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a DJP vezetője.

Tisztújítás történt tegnap az elnökségben, taggá választották Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, Budai J. Gergőt, a Vodafone Magyarország Vállalati Szolgáltatások Üzletág vezérigazgató-helyettesét, Jakab Rolandot, az Ericsson Magyarország Kft. ügyvezető igazgatóját, Kaszás Zoltánt, a T-Systems Magyarország vezérigazgatóját, Jakab Lászlót, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánját, Major Gábort, az IVSZ főtitkárát és Par­ragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökét.