Gazdaság

Betör a német piacra a Fornetti

Hamarosan indul az első szállítmány

Az eső Fornetti szállítmányt heteken belül elindítják Németországba, a vállalat külföldi és a hazai piacokon is erősíti pozícióját, amelynek révén idén is 10 százalék körüli növekedéssel számol - közölte a fagyasztott pékipari termékeket gyártó cég az MTI-vel szerdán.

Sebastian Gooding, a Fornetti ügyvezető igazgatója a közleményben ismertette, három héten belül megérkeznek a Fornetti első termékei a németországi kiskereskedelmi boltok polcaira. A megrendelést egy vezető, független német élelmiszeripari auditor előre be nem jelentett élelmiszerbiztonsági és minőségi ellenőrzése előzte meg, amelyen a Fornetti Csoport 96 százalékos értékelést kapott - tette hozzá. A kecskeméti központú Fornetti Kft.-t tavaly vette meg a svájci Aryzta AG. A tranzakcióval az Európában piacvezető pékárugyártó svájci cég kelet-közép-európai jelenlétét kívánta erősíteni.

Az előzetes adatok szerint a Fornetti csoport árbevétele 12 százalékos bővüléssel 25 milliárd forint körülire nőtt 2015-ben, és idén is kétszámjegyű bővüléssel számolnak. Közölték: az elmúlt fél évben közel 200 új, többségükben Magyarországon foglalkoztatott munkatárssal bővült a vállalat, a növekedés biztosítására pedig a következő 12-18 hónapban további közel 1 milliárd forint értékű fejlesztési programot hajt végre.

A Fornetti közvetlenül több mint 970 dolgozót foglalkoztat Magyarországon - Kecskeméten és Kiskunfélegyházán -, és külföldön is közel 500 alkalmazottja van, Romániában, Temesváron, és Bulgáriában, Ihtimanban. Termékeit 1800 "In Store Bakery", vagyis "Pékség a boltban" típusú üzletben forgalmazzák, 2900 partnerből álló franchise hálózatot is működtet, valamint kiskereskedelmi partnereinél jelenleg 11 országban, több mint 2000 sütési ponton megtalálhatóak termékei.