Gazdaság

Az egykori szegedi ruhagyár épületében lesz a BP új szolgáltatóközpontja

Már készülnek a felújítási tervek

Az egykori szegedi ruhagyár épületében alakítják ki a BP (British Petrol) új üzleti szolgáltatóközpontját - tudatta az olajipari cég kommunikációs ügynöksége kedden.

A hosszú távú bérleti szerződés aláírásával új fázisba lépett a BP új, szegedi globális szolgáltató központjának szeptember végén bejelentett terve.
A tervek már készülnek az épület felújítására és a belső terek megfelelő kialakítására. A befektető Probart Kft. és a BP építészeti tervezőcsapata szorosan együttműködik majd a munkálatok során, amelyek várhatóan még az idei évben elkezdődnek. 
A 2020-ra várhatóan 500 alkalmazottal működő irodába a cég jövő év végéig kétszáz dolgozót tervez felvenni. A felújítás várhatóan 2017 második felében fejeződik be, ekkor kerül majd sor az új iroda megnyitására - áll a közleményben.
A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították. A fővárosi és leendő szegedi üzleti szolgáltató központ 13 nyelven biztosít széleskörű szolgáltatást a BP és ügyfelei számára. A cég magyarországi alkalmazottainak 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, és a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél - áll a közleményben.
A szegedi üzleti szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakítják ki, amiből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány támogatása fedez.