Gazdaság

Az OECD is elismeri a magyar gazdaság eredményeit

Gion Gábor szerint a magyar gazdasági modell a nemzetközi szervezetek érdeklődésének középpontjába került

A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) országjelentése is elismeri a magyar gazdaság eredményeit és a kormány gazdaságpolitikáját, az államadósság csökkentését, a versenyképesség erősítését, a vállalkozások termelékenységének javítását, az adórendszer egyszerűsítését, a foglalkoztatás bővítését és a regionális egyenlőtlenségek csökkentését - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára az OECD Nemzeti Tanácsának budapesti ülésén kedden a tárca közleménye szerint.

A tájékoztatás szerint a tanács elnöki tisztét is betöltő Gion Gábor a rendezvényen kijelentette, hogy a magyar gazdasági modell a nemzetközi szervezetek és a hitelminősítők érdeklődésének középpontjába került. Az államtitkár a kis- és közepes vállalkozások nemzetközi versenyképessége érdekében az automatizáció, a digitalizáció és a termelékenység javítását szorgalmazta a rendezvényen. A fejlesztések - tette hozzá - nem csupán a cégek számára kedvezőek, növelik az államkassza bevételeit és javítják az ország exportmérlegét is.

Az OECD Nemzeti Tanácsa mint a PM koordinációs szakmai fóruma áttekintette a digitális adózás nemzetközi kérdéseit, valamint a szervezetet érintő eseményeket is - írták. Tavaly Litvánia lépett be az OECD-be, majd elfogadták Kolumbia csatlakozását, idén pedig Costa Ricával kezdik meg a tárgyalásokat, illetve megvizsgálják Argentína, Brazília, Peru, Horvátország, Románia és Bulgária társulási kérelmét - olvasható a közleményben.