Gazdaság

Átalakul a Magosz szervezeti rendszere

A szervezet igazodik a Ptk. változásaihoz

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (Magosz), mint Magyarország legnagyobb agrár-érdekképviselete  a Polgári törvénykönyv (Ptk) változásaihoz igazodva alakítja át szervezeti rendszerét, annak érdekében, hogy megfeleljen a jogszabályok által támasztott követelményeknek  - közölte a Magosz elnöke hétfőn sajtótájékoztatón.

Jakab István felidézte: a Magosz jelenleg érvényes alapszabálya szerint négy évente kell küldöttgyűlést tartania. Ezt a jövő héten módosítják - jegyezte meg. A szervezetet 23 tagú elnökség irányította, és irányítja ezután is.

Gőgös Zoltán, az MSZP szakpolitikusa, a párt elnökhelyettese  a napokban azt kifogásolta egy Magoszt támadó sajtótájékoztatón, hogy a Magosznak nem lesz országos választmánya. "Azt üzenem neki - mondta Jakab István -, hogy nem emlékszem, meghívott volna valaha is olyan egyeztetésre, amelyen az MSZP belső struktúrájának alakításáról lett volna szó". "Világos üzenetem van Gőgös Zoltán számára; foglalkozzon a saját pártja ügyeivel, van nekik bőven, és a Magosz tagságát hagyja békén" - tette hozzá.

A Magosz küldöttgyűlésére március 31-én kerül sor  Gödöllőn, a Gépmúzeumban - mondta Jakab István.