Gazdaság

Amerikai üzleti delegációval tárgyalt Varga Mihály

„A kormány kiemelten támogatja az innovációt, valamint a magas hozzáadott értékű áruk és szolgáltatások előállítását”

Az Amerikai-Magyar Üzleti Tanács (USHBC) küldöttségével tárgyalt Varga Mihály - közölte a Pénzügyminisztérium csütörtökön az MTI-vel. 

A közlemény szerint a miniszter a találkozón kijelentette, hogy a kormány kiemelten támogatja az innovációt, valamint a magas hozzáadott értékű áruk és szolgáltatások előállítását, az amerikai vállalatok pedig ideális partnerek ebben. Hozzátette, az Egyesült Államok a második legfontosabb befektető Magyarországon,  a magyar-amerikai gazdasági együttműködés meghatározó a gazdaság teljesítményének folyamatos növekedésében, a két ország külkereskedelme az elmúlt évtizedben dinamikusan bővült. 

Varga Mihály a kormányzati intézkedések közül kiemelte az állami kiadások arányának mérséklését, a munkaerő-tartalékok kiaknázását, a beruházások ösztönzését és a kiszámítható beruházási környezet erősítését. Az adózást, a béremeléseket, a szakképzést és a beruházások támogatását érintő döntések hozzájárulnak a vállalatok hatékonyságához és piacképességéhez - hangsúlyozta.

A tárcavezető a találkozón megjegyezte, hogy a World Economic Forum új versenyképességi rangsora szerint Magyarország a 48. a 140 országból álló listán - olvasható a közleményben.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom