Gazdaság

Amerikába jutó hazai cégeknek segít a kamara

Segíteni tudunk az Egyesült Államokban befektetni kívánó üzletembereknek és a tengerentúli piacra vágyó magyar vállalatoknak – jelentette ki tegnap Barát Tamás az Amerikai–Magyar Üzletember-találkozón.

A New York-i Amerikai–Magyar Kereskedelmi Kamara (AmHunCham) elnöke úgy fogalmazott: ha a cégek velük tárgyalnak, akkor biztos, hogy az amerikai üzleti környezet „komolyan veszi őket”. Az AmHunCham egy magyar származású, de a tengerentúlon érdekelt üzletemberekből álló nonprofit szervezet, amely segít eligazodni tagjainak az amerikai üzleti életben. Tanácsot adnak üzletkötéskor, gazdasági információkat bocsátanak a befektetők rendelkezésére, közreműködnek a tagok hatékonyságának növelésében, kapcsolatot tartanak a két ország olyan szervezeteivel, amelyek a kereskedelemfejlesztésért felelnek, valamint találkozókat szerveznek, ahol befektetőket és vállalatokat ismertetnek meg egymással.

Az AmHunCham szoros kapcsolatot ápol a Magyar Nemzeti Kereskedőházzal és a Magyar Innovációs Központtal, mivel mindkét szervezet abban érdekelt, hogy amerikai és magyar üzletemberek egymás országában sikeresen tudjanak működni. A szervezet partneri viszonyban áll a Magyar Kereskedelmi és Iparkamarával, valamint a tegnapi találkozón a szervezet együttműködési megállapodást kötött a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével.