Gazdaság

A meglévők mellett egyre több új bérlő jelentkezik

Ipari ingatlanok

Jelentősen nőtt az ipari ingatlanok iránti kereslet a második negyedévben, az üresedési ráta pedig rekordalacsony szintre csökkent – közölte tegnap a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) a távirati irodával.

 A teljes bérlői kereslet 212 750 négyzetmétert tett ki a második negyedévben, amely a valaha mért legmagasabb negyedéves volumen. A kereslet háromnegyedét szerződéshosszabbítások tették ki, az új szerződések részaránya 19 százalék volt. Két előbérleti szerződést is kötöttek összesen 10 980 négyzetméterre, ami a kereslet öt százalékát tette ki.

A fennmaradó egy százalékot a bővülések adták. Az üresedési ráta 0,4 százalékpontos javulást követően rekordalacsony szintre, 5,5 százalékra csökkent a második negyedévben. Jelenleg 108 240 négyzetméternyi ipari terület áll üresen, és egy épületben sincs tízezer négyzetméter feletti egybefüggő kiadatlan rész. A BIEF a második negyedévben 24 tranzakciót regisztrált, amelyek közül öt szerződés érte el a tízezer négyzetmétert. Az átlagos tranzakcióméret 8865 négyzetméterre nőtt.