Gazdaság

A hitelminősítők szerint is évek óta jól teljesít a magyar gazdaság

2018 a 4,8 százalékos növekedéssel kiemelkedően erős év volt

Nemcsak Magyarország, hanem a hitelminősítők szerint is évek óta jól teljesít a magyar gazdaság - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára, Gion Gábor kedden a Standard and Poor's, valamint a Fitch Ratings felminősítésével kapcsolatban.

Gion Gábor azt mondta, a költségvetési hiány folyamatosan három százalék alatt van, a GDP-hez viszonyítva pedig csökken az államadósság is.

2018 a 4,8 százalékos gazdasági növekedéssel kiemelkedően erős év volt - hangsúlyozta, hozzátéve, a cél az, hogy hasonló ütemet tudjanak tartani.

"Ha a gazdaság továbbra is jól teljesít, csökken az államadósság, és ez a későbbi hitelminősítésekben is meg fog látszani" - vélekedett az államtitkár.

A Standard and Poor's február 15-én "BBB mínusz/A-3"-ról egy fokozattal "BBB/A-2"-re javította a hosszú és rövid futamidejű, devizában és forintban fennálló magyar államadósság-kötelezettségek besorolását.

A Fitch Ratings pedig pénteken "BBB mínusz"-ról szintén egy fokozattal "BBB"-re javította a devizában és forintban fennálló hosszú futamidejű magyar államadósság-kötelezettségek besorolását.