Gazdaság

A béremelések éve következik

Jelentős keresetnövekedés a versenyszférában is

A Fidesz-frakció bízik abban, hogy jövőre már a versenyszférában is jelentős béremelés realizálódik. A polgári kormányzás hat esztendeje alatt 51 százalékkal emelkedett a legkisebb havi bér összege.

A közszférában jövőre is jelentősen emelkednek a bérek, s a Fidesz-frakció bízik abban, hogy a kormány, valamint a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseletei közötti tárgyalásoknak köszönhetően számottevő béremelés lesz a versenyszférában is – jelentette ki Halász János. A Fidesz-frakció szóvivője megerősítette: a kormány 15 százalékos minimálbér-növelést és 25 százalékos garantált bérminimum-emelést ajánl jövőre, és a béremelés a következő években is folytatódhat. Így öt-hat év alatt akár a negyven százalékot is elérheti – tudósított a távirati iroda. A szóvivő fontosnak tartotta a minimálbér további emelését, mert 750 ezer munkavállaló a versenyszférában minimálbért keres. Hozzátette: a polgári kormányzás óta minden évben volt minimálbéremelés, amelynek köszönhetően hat év alatt a legkisebb havi bér 51 százalékkal emelkedett.

Halász kitért arra, hogy a közszférában is folytatódnak a béremelések, nő a rendőrök, a katonák, a pedagógusok, az ápolók, a szakorvosok, a felsőoktatási, a szociális, a kulturális szféra munkavállalóinak és a megyei kormányhivatali dolgozók keresete is.