Gazdaság

A Financial Times címlapon hozta a magyar kormány családvédelmi programját

A nyugat-európai sajtó ingerküszöbét is elérte a páratlan kezdeményezés

A magyar kormánnyal többnyire kritikus brit gazdasági napilap, a The Financial Times is foglalkozott az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi programmal.

A brit lap címoldalán ismertette azt a programot, amelyet Orbán Viktor vasárnapi évértékelőjén az elmúlt évtized legnagyobb hatású családpolitikai programjaként jelentett be.

Jelen állás szerint a mainstream nyugat-európai sajtó ingerküszöbét is elérte a páratlan kezdeményezés - erről számolt be Varga Mihály, pénzügyminiszter közösségi oldalán. "Az ellenzék szerint nem történt semmi, ezzel szemben az Orbán-kormányt gyakran bíráló Financial Times ma címlapon hozza a családvédelmi programot. Mégis történt?" - írta némi iróniával a politikus.

Objektum doboz

Ahogy beszámoltunk róla, hétpontos családvédelmi akciótervet jelentett be Orbán Viktor a Várkert Bazárban tartott vasárnapi évértékelőjén. A miniszterelnök ismertette, hogy hét intézkedésről döntött a kormány, ezek évente a költségvetés fényében kiegészülhetnek újakkal.

A korszakalkotó program elkészültét a miniszterelnök beszédében azzal indokolta, hogy a bevándorlás helyett a gyermekvállalást kell ösztönözni.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom