Gazdaság

A megyét érintő kiemelt beruházásokról egyeztettek Zalaegerszegen

Nemzetgazdasági szempontok

Zala megyét 104 nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházás érinti. Ezek koordinációját a beruházók és a hatóságok rendszeres munkacsoportülései is segítik – közölte tegnap Zalaegerszegen a Zala megyei kormánymegbízott.

Sifter Rózsa az aktuális munkacsoportülést megelőző sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy a Zalát érintő 104 kiemelt beruházásból 33 már megvalósult, 21 kivitelezése tart, 45 beruházást előkészítenek, ötnél pedig „még nincs aktivitás”. Ezeknél a beruházásoknál tavaly összesen 353 közigazgatási hatósági eljárás indult. Mindezek közül a zalai kormányhivatalhoz 14 kiemelten koordinált beruházás tartozik, amelyekre az átlagosnál nagyobb figyelmet szentelnek, segítve a megvalósításuk során az egyszerűbb, gyorsabb eljárásokat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom