Gazdaság

Megújul a váli Ürményi–Dreher-kastély

Pannónia Szíve Program

Megkezdődik a Fejér megyei Válon található Ürményi–Dreher-kastély teljes felújítása, az előkészítő munkálatokra 1,412 milliárd forintot biztosít a kormány állami forrásból – jelentette be a Pannónia Szíve és a Velencei-tó területfejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos csütörtökön a kastély épületében tartott sajtótájékoztatón.

Tessely Zoltán, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője is, a távirati iroda beszámolója szerint elmondta, hogy az Ürményi–Dreher-kastély fejlesztése a Pannónia Szíve Program keretében, de nem a Nemzeti Vár- és Kastélyprogram keretein belül valósul meg. Jelezte, hogy az előkészítő munkálatok a kastély és környezete mellett egy ma nem létező, kétszer egysávos, Vereb–Vál–Gyúró–Etyek nyomvonalon haladó közút megépítésére is vonatkoznak. Kiemelte, hogy az előzetes számítások szerint nagyságrendileg 15 milliárd forintba fog kerülni a kastély- és útfejlesztés. A kastélyban látogatóközpontot, interaktív kiállítási teret hoznak létre, sörkertet alakítanak ki, emellett kültéri színpad, kertmozi és kávézóterasz várja majd a látogatókat.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom