Gazdaság

Keresett a magyar áru

Exportbővítés

Makaóban számos területen mutatkozik komoly igény a magyar prémium termékekre és szolgáltatásokra – mondta Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter tegnap az MTI-nek telefonon Makaóból, miután találkozott Ho Jat Szeng makaói főkormányzóval.

Keresett a magyar áru
Szijjártó Péter
Fotó: MH

Szijjártó Péter (képünkön) – akinek a személyében először látogatott magyar külügyminiszter a Kínához tartozó területre – hangsúlyozta: a szálloda- és kaszinóiparának köszönhe­tően Makaó dicsekedhet a világon az egyik legmagasabb egy főre jutó bruttó hazai termékkel. Makaó ráadásul Hongkonghoz hasonlóan nagyra értékeli, hogy Magyarország nem szól bele a terület belső berendezkedésébe, illetve Kínához fűződő kapcsolatába.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom