Gazdaság

Ismét közlekednek vonatok a Pécel–Aszód-szakaszon

A hatvani vonalon nem lesz szükség a forgalom szüneteltetésére

Újabb üteméhez érkezett a Budapest–Hatvan-vasútvonal rekonstrukciója, amelynek keretében visszaadják a vasúti utasforgalomnak a Pécel és Aszód közötti vonalszakaszt vasárnap – mondta a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF Zrt.) beruházási vezérigazgató-helyettese tegnap Pécelen.

Nyul Zoltán a távirati iroda beszámolója szerint elmondta, hogy az utasforgalom megindítása mellett még folytatódnak az építkezések, ezért több helyen áthidaló megoldásokat alkalmaznak, mivel az utasforgalom kiszolgálása több állomáson és megállóhelyen még nem a végleges helyén történik. A vasútfejlesztési projekt keretében készülő épületek helyett például több helyen konténeres utaskiszolgálást alkalmaznak.

Loppert Dániel, a MÁV kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy a Budapest–Hatvan-vasútvonal rekonstrukciójának következő fázisában, december 8-tól 2020. március 20-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok. Pótlóbuszokkal már nem kell utazni, a vonalat megnyitják a vonatforgalom számára, és a beruházás befejezé­séig, 2020 végéig már nem lesz szükség a forgalom teljes szüneteltetésére. Hozzátette, hogy a végleges állapotban elérendő pályasebességhez képest egyelőre csökkentett sebességgel lesz használható a vasúti pálya, ezért vágányzári menetrend szerint közlekednek a vonatok. A MÁV közleménye szerint a komplex beruházás részeként nemcsak a vasúti pálya, a felsővezeték és a biztosítóberendezés újul meg, hanem liftek, P+R-parkolók létesülnek, az állomásépületek is megszépülnek.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom