Gazdaság

Magyarország gázellátásában főszerepet játszik a Gazprom

Hosszú távú megállapodás

Hivatalában fogadta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter tegnap a Gazprom elnökét – közölte a tárca az MTI-vel. Szijjártó Péter kijelentette: Magyarország gázellátásában a Gazprom főszerepet játszik, és ez a régióban várható infrastruktúra-fejlesztések következtében a jövőben is így lesz.

Magyarország gázellátásában főszerepet játszik a Gazprom
Szijjártó Péter
Fotó: MH/Purger Tamás

„Magyarország hosszú távú gázellátása érdekében alapvető érdekünk egy hosszú távú, kiszámítható és megbízható együttműködés a Gazprommal, ezért a Gazprom vezetőjével együtt készek vagyunk megkezdeni a tárgyalásokat egy újabb, hosszú távú gázszállítási megállapodásról” – tette hozzá. Közölte: pozitív perspektívái vannak egy együttműködésnek, ami a földgáz közlekedési célú felhasználását érintené. A klímacélok teljesítéséhez fontos, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátási mértéke csökkenjen.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom