Gazdaság

Közel félezer diáknak tartottak interaktív tanórát az idei tanévben az energiakövetek

Társadalmi felelősségvállalás az energiahivatalnál

Eddig országszerte tizenegy iskolában csaknem ötszáz diák számára tartottak előadást a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 2019–2020-as tanévre megválasztott energiakövetei – közölte tegnap az energiahivatal.

Az intézmény 2017-ben indult társadalmi felelősségvállalási programjának célja, hogy bővítse a felső tagozatos és középiskolás diákok tudatos energiafogyasztással kapcsolatos ismereteit, illetve olyan fiatal tanárszemélyiségeket támogasson, akik tudásukat magas szakmai színvonalú, ugyanakkor élményszerűen, látványos kísérletekben gazdag órákon adják át a diákoknak. A felsőoktatási intézményekben természettudományos tárgyakat hallgató diákok számára kiírt pályázaton három egyetemista nyerte el az Energiakövet 2019 címet, az ezzel járó ösztöndíjat, valamint a lehetőséget, hogy az oktatásban is kipróbálja magát, és így az egész ország megismerje. Máthé Marcell, az ELTE fizika MsC II. évfolyamos hallgatója, Putti Krisztián, a BME energetikai mérnök MsC II. évfolyamos hallgatója és Csiszár Barnabás, az ELTE TTK földtudományok szakának II. évfolyamos hallgatója. Az ősz folyamán a három fiatal országszerte tizenegy iskolában járt, és 417 diák számára tartott órát. A munka és a roadshow azonban nem áll meg, az energiakövetek a következő hónapokban folytatják országjárásukat. A felső tagozatos és középiskolás diákok mindenhol lelkesen és kíváncsian fogadták az energiaköveteket. A környezettudatosság és a fenntartható fejlődés problémái egyre növekvő mértékben foglalkoztatják a fiatalokat is, aki nemcsak értik, de át is érzik a tudatos energiafogyasztás jelentőségét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom