Gazdaság

Jól működött a pénzügyi fogyasztóvédelem, de agilisabb fellépést vár el a jegybank

Rohamcsapatokkal a kockázatok ellen

A pénzügyi fogyasztóvédelem erősítésére agilisabb szervezetet, kevesebb egyeztetést, több és gyorsabb intézkedést tart szükségesnek Kandrács Csaba, a jegybank pénzügyi szervezetek felügyeletéért és fogyasztóvédelemért felelős új alelnöke, aki a Novekedes.hu portálon hangsúlyozta, hogy olyan átalakításokat indítanak el, amelyek a következő hat évre alapozzák meg a munkát.

Az alelnök elmondta: „rohamcsapatokat” állítanak fel, hogy ha a kockázatszűrés indokolja, azonnali, váratlan vizsgálatokkal lépjenek közbe. Hangsúlyozta: az elmúlt hat évben a felügyelet jól működött, komoly reputációt épített fel, mostantól azonban az eddig külön, néha szigetként működő fogyasztóvédelmi szervezeti egységeket integrálják a szektorok felügyeleti területeivel. Így azonnal lépni tudnak majd, ha felügyeleti oldalról értesülnek fogyasztóvédelmi jogsértésről, és ez fordítva is igaz.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom