Gazdaság

Gyorsult a felzárkózásunk

Az adócsökkentés, a beruházások ösztönzése megfelel az emberek és a vállalkozásokérdekeinek, a magasabb bérek pedig a munkaerő megtartását segítik

Jelentős mértékben a magyar vállalkozásoknak köszönhető, hogy az ország a világgazdaság lassulása ellenére is jól teljesít – jelentette ki tegnap egy miskolci üzemavatón Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium (PM) Államtitkára.

Gyorsult a felzárkózásunk
Rákossy Balázs: Kiegyensúlyozottabb lett a gazdaságpolitika és fenntarthatóbb az államháztartás
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

A magyar gazdaság eredményeinek köszönhető, hogy vállalatok önerőből is képesek fejleszteni. Ezt a helyzetet használta ki az MPA System is, hogy a keresletnek megfelelően bővítse a kapacitását – mondta Rákossy Balázs, a Pénzügyminisztérium európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkára Miskolcon, az MPA System Kft. alumínium nyílászárókat gyártó üzem tegnapi avatóján. Hozzátette, ez a beruházás azért fontos, mert korszerű gyártási technológiával magas hozzáadott értékű, külföldön is értékesíthető termékeket eredményezhet. A vállalkozásoknak először itthon kell felépíteniük magukat ahhoz, hogy a külpiacokon versenyképesek legyenek, és akár befektetőként is megjelenhessenek más országokban.

Az államtitkár a távirati iroda beszámolója szerint kitért arra, hogy a makrogazdasági adatok alapján a gazdaságpolitika, a növekedés szerkezete kiegyensúlyozottabbá vált, az államháztartás fenntarthatósága is tovább erősödött, gyorsult a felzárkózás az uniós átlaghoz. Az adócsökkentés, a beruházások ösztönzése, a célzott támogatás és a stabilitás megfelel az emberek és a vállalkozások érdekeinek, a bérköltségek mérséklése a termelékenység javítására ösztönöz, a magasabb bérek pedig a munkaerő megtartását segítik. Kiemelte, különösen a kis- és közepes vállalkozásoknál javítani kell a termelés hatékonyságán és versenyképességen, és megjegyezte, hogy a kormány továbbra is elkötelezett a beruházási környezet javítása és a foglalkoztatottság további növelése iránt, a következő évek legfontosabb feladatának pedig a versenyképesség és a termelékenység erősítését tekinti. Az adócsökkentés folytatódik, a szabályok egyszerűsödnek, és marad a következetes költségvetési politika.

A MPA System Kft. új üzeme alumínium nyílászárókat állít elő, és ötven új munkahelyet teremt. A 1,5 milliárd forintos beruházást magántőkéből finanszírozták.w

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom