Gazdaság

Elkészült az M4-es újabb szakasza

A gazdaság erősödésével együtt növekszik a közutak hossza, továbbá az áteresztő kapacitása

Az M4-es út Pest megyei szakaszának újabb három kilométeres részét és egy közlekedési csomópontot adtak át szerdán, így Albert­irsától Abonyig összesen harminc kilométeren lehet kétszer kétsávos gyorsforgalmi úton haladni – hangzott el tegnap Albertirsán.

Elkészült az M4-es újabb szakasza
Az M4-es Pest megyében tisztán költségvetési pénzből épül meg
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára az új közlekedési csomópont átadásán a távirati iroda beszámolója szerint elmondta, hogy a magyar gazdaság teljesítményének köszönhetően tisztán költségvetési forrásból épül az M4-es gyorsforgalmi út Pest megyei szakasza. Hozzátette, hogy egy ország gazdasági teljesítményét az is jelzi, ha növekszik közútjainak hossza és az áteresztő kapacitása.

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy az M4-es gyorsforgalmi út megépítése a 4-es út melletti településeken élők életminőségét is nagymértékben javítja, mert nem csak egy gyorsforgalmi út épül, hanem a településeket elkerülő út is. Czerván György, a térség országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a Tápió mentén élők már nagyon várták az M4-es gyorsforgalmi út elkészült szakaszainak a forgalomba helyezését, mivel a 4-es számú főút eddig az egyik legbalesetveszélyesebb közút volt az országban, jelentős kamionforgalommal. A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. közlése szerint az M0-ás autóút és Cegléd közötti 44 kilométeres szakasz nettó kivitelezési költsége, 72,5 mil­liárd forint.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom