Gazdaság

Egy hónap múlva kezdődik a Budapesti Víz Világtalálkozó

Megelőzni a válságot

A 2013-as és 2016-os rendezvények sikerére építve a magyar kormány október 15-én ismét megrendezi az év legfontosabb hazai diplomáciai eseményét, a Budapesti Víz Világtalálkozót.

A háromnapos konferencia kiemelt témája a globális vízválság megelőzése. A „Megelőzni a vízválságot” szlogen mutatja, az esemény célja nemcsak a figyelemfelkeltés, hanem a cselekvésre való buzdítás is. A rendezvény programja többek között olyan kiemelt témákra fókuszál, mint a víz értéke, a vízkészletekre nehezedő nyomás és a tömeges migráció közötti összefüggések, illetve a tudomány, valamint a technológia szerepe a közelgő vízválság elkerülésében. Idén még nagyobb hangsúlyt kap a konferencia részeként megrendezett vízipari szakkiállítás, melyet „Digitális és Természetközeli Fenntartható Megoldások” címmel szerveznek meg.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom