Gazdaság

Az OECD rontotta globális növekedési előrejelzését

Módosított világszintű becslés

A 2008–2009. évi pénzügyi válság óta legalacsonyabb szintre rontotta a világgazdaság idei növekedésével kapcsolatos korábbi előrejelzését a kereskedelmi konfliktusok számának növekedése, és a feltörekvő piacok bizonytalansága miatt az OECD.

A jelentés Magyarországgal külön nem foglalkozik. A Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) tegnap közölt legújabb előrejelzésében az idei évre 2,9 százalékos gazdasági növekedést vár a májusban becsült 3,2 százalék helyett. A jövő évi GDP-növekedési előrejelzését 3,4 százalékról három százalékra fogta vissza az OECD. Tavaly a gazdasági növekedés 3,6 százalékos volt a világon. Az euróövezet idei gazdasági növekedésével kapcsolatos becslését minimálisan, 1,2 százalékról 1,1 százalékra, a jövő évit már jelentősebben, 1,4 százalékról egy százalékra rontotta. Tavaly az euróövezet GDP-je 1,9 százalékkal nőtt.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom