Gazdaság

Készülhetnek a gazdák a kalászosok vetésére

Nőttek a vetőmagárak

Az elmúlt évhez képest kissé magasabb, nettó 101 ezer forintos tájékoztató árat tett közzé a tagságtól kapott adatok alapján a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács, előrejelzésük szerint az előállítási költségek növekedése miatt idén enyhén emelkedhet az őszi kalászos vetőmagok ára.

Takács Géza, a szervezet elnöke elmondta, szakmai bizottságuk az őszi vetési szezon előtt felmérte az idei vetőmagpiaci helyzetet. A Nébih szaporítóterületekkel és a várható fémzárolási lehetőségekkel kapcsolatos tájékoztatóját is figyelembe véve az őszi búza-, az őszi árpa- és a tritikálévetőmagokból a várható készletek a szakmailag elfogadható, negyven százalék feletti felújítási lehetőséget biztosítanak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom